Scroll to top
en hr sl

Kowa

KOWA je specialist za dvoglede, spektive in digiskopijo iz Japonske. Poseben ugled uživa med ornitologi in ljubiteljskimi opazovalci ptic.

Od svoje ustanovitve leta 1894 je KOWA prerasla v multinacionalno japonsko podjetje, ki se aktivno ukvarja z različnimi proizvodnimi in trgovinskimi dejavnostmi na področju optike, farmacevtskih izdelkov, informacijske tehnologije  in različnih potrošniških izdelkov.

Oddelek za elektroniko in optiko KOWA je leta 1952 pričel s proizvodnjo spektivov. Zanimivo je, da so bili sprva namenjeni preučevanju tarč na strelskih tekmovanjih. Uradno so jih uporabljali športni upi na olimpijskih igrah leta 1964 v Tokiu. Ko so te spektive odkrili opazovalci ptic, se je dober glas hitro razširil po vsem svetu in izdelki KOWA so postali neizmerno priljubljeni.

KOWA se nikoli ni podala v proizvodnjo dvogledov v najvišjem cenovnem razredu. Vendar pa je serija Prominar zlati standard resnih uporabnikov. Ti modeli uporabljajo čisti fluorit kristal za doseganje optičnih lastnosti, ki jih ni mogoče doseči s steklom.

Podjetje verjame v ustvarjanje zadovoljnih in zvestih strank, zato se ne poslužuje marketinških trikov. Svoja sredstva raje vlaga v nenehno izboljšavo optičnih tehnologij in v izobraževanje zaposlenih. Več kot 125 let izkušenj in razvoja je znamko KOWA poneslo v sam vrh industrije.

Optics Trade s KOWO sodeluje že od leta 2013 in ponosni smo, da smo pooblaščeni distributer za Slovenijo.