Scroll to top
en hr sl

O nas

Smo mlada ekipa navdušencev nad športno optiko, predana svojemu poslanstvu. Ljudem pomagamo do ustrezne izbire s strokovnostjo in zavzetostjo, kar dosegamo z nenehnim izobraževanjem in testiranjem izdelkov v naravi. Pri svetovanju smo nepristranski in iskreni, saj nam je zadovoljstvo naših strank najpomembnejše. Naša ponudba zajema daljnoglede, strelne daljnoglede, spektive, monokularje, teleskope, analogne in digitalne nočne naprave, termovizijske naprave, montažne elemente in podobno. Od leta 2011, ko je bilo podjetje ustanovljeno, nenehno povečujemo nabor izdelkov v naši ponudbi. Med podjetji, s katerimi sodelujemo, so evropski proizvajalci prestižnih optičnih naprav, kot so Swarovski Optik, Zeiss Sport Optics, Schmidt & Bender in Leica Sport Optics, sodelujemo pa tudi z drugimi, prav tako uveljavljenimi podjetji s celega sveta: Vortex, Pulsar, Sightron, Steiner, Aimpoint, Burris, Athlon, Noblex, Holosun in mnogimi drugimi. Za mnoge smo uradni distributer v Sloveniji. Naša prodaja ni omejena zgolj na slovensko ozemlje, pač pa izdelke pošiljamo po vsem svetu. Popularizacija svetovnega spleta, ki ga uporablja predvsem mlajša generacija, je privedla do velikih sprememb na področju prodaje. Velik delež le-te zdaj predstavlja spletna prodaja, kar je eden izmed razlogov, da smo se odločili za spletno trgovino.

 

Optium ekipa

 

Vizija

Z uporabnimi vsebinami, ki jih objavljamo na spletu, dosežemo precejšen delež našega ciljnega občinstva. Naš cilj je, da bi v prihodnosti postali primaren vir informacij o izdelkih v tej niši. Da bi to dosegli, se moramo nenehno izboljševati. Eden ključnih faktorjev je optimizacija naše spletne strani. Trenutno naše uporabne vsebine temeljijo na angleškem jeziku, v prihodnje pa si želimo prodreti tudi na ostale (jezikovne) trge v Evropski uniji – Italija, Francija, Španija in Nemčija. Nabor izdelkov, ki jih prodajamo, želimo razširiti z izdelki iz sorodnih področij, kot so lovska oprema, ribištvo in oprema za športnike. Prizadevamo si tudi k ustanovitvi lastne blagovne znamke.

 

Vrednote

Zavedamo se, da je nakup športne optike danes, ko je na tržišču ogromno proizvajalcev in je izbira zelo velika, težavno opravilo. Naše poslanstvo je kupcu pomagati izbrati izdelek glede na njegove potrebe. Ob tem skušamo nuditi kvalitetno nakupno izkušnjo in poprodajno podporo. Stremimo k objektivnosti in poštenosti, ki sta po našem mnenju temeljni vrednoti za doseganje zadovoljstva strank. S primerjavami in testi naprav v naravi pridobimo koristne informacije, ki nam omogočajo, da smo lahko pri svetovanju karseda objektivni. Poštenost, naša druga temeljna vrednota, se ne nanaša zgolj na svetovanje, pač pa na odnos do naših strank nasploh, npr. če nekdo po pomoti nakaže preveč denarja na naš račun, mu ta znesek nemudoma vrnemo. S prijetno nakupno izkušnjo, ki jo zagotavljamo, skušamo doseči, da se bo sleherni kupec rade volje vrnil na našo spletno stran.

 

Aktivnosti

Znotraj podjetja delujemo na petih osnovnih delovnih področjih – trženje, prodaja, spletna trgovina, nabava in logistika ter računovodstvo.

Področje trženja zajema reševanje dilem strank, učinkovito distribucijo koristnih vsebin, širitev trga in optimizacijo spletnih strani za iskalnike. Za lažje doseganje ciljev v okviru tega delovnega področja se nenehno izobražujemo.

Naša prodaja temelji na strokovnem svetovanju, strankam pa omogočamo nakup tudi v fizični enoti podjetja v Slovenski Bistrici. Nudimo kakovostne poprodajne storitve, za katere verjamemo, da so temelj vsake nakupne izkušnje.

Skrbimo, da je naša spletna trgovina sodobna, zato nenehno izboljšujemo spletno platformo in skrbimo za optimizacijo uporabniške izkušnje.

V okviru nabave in logistike poskrbimo za optimizacijo zaloge in hitro obdelavo naročil.

Na področju računovodstva stremimo k skladnosti poslovanja v Sloveniji in drugod ter k ažurni in kakovostni analitiki. Ob vršenju našega poslanstva ne pozabimo na pozitivno vzdušje, saj le-to pripomore k sproščenem delovnem okolju, v katerem služba postane več kot le zaposlitev.

 

Zahvale in priznanja

Aimpoint
Martin Humar
Sightron 2017