Scroll to top
en hr sl

Pulsar

Pulsar je skupen podvig prijateljev iz Belorusije, ki so leta 1995 na tržišču najprej predstavili leseni daljnogled.

Pulsar je bil tisti, ki je 1. generacijo nočne optike predstavil civilnemu občinstvu. Čeprav je začetna tehnologija na vojaškem tržišču veljala za že nekoliko zastarelo, je uporaba nočne športne optike za običajnega lovca vseeno predstavljala neverjeten preskok.

Pionirski duh in dovzetnost za nove trende je podjetje Pulsar hitro ločil od svojih tekmecev na vzhodnoevropskem področju. Bili so eni izmed prvih, ki so prepoznali neverjeten potencial digitalne tehnologije v nočni optiki. Medtem, ko je večina konkurenčnih znamk svoj renomé še gradila na analognih napravah, se je Pulsar že preusmeril na digitalno verzijo nočnih optik. Trg je prve digitalne strelne daljnoglede in nočne nastavke zelo dobro sprejel in kmalu jim je sledila še cela serija tovrstnih Pulsar produktov.

Hitri rasti Pulsarja sta nedvomno doprinesla prevzema dveh manjših izdelovalcev optičnih naprav, Newton Sport Optics in litovskega Yukona. Slednji še naprej deluje kot blagovna znamka pod okriljem večjega Pulsarja. Naprave Yukon po kakovosti  sicer ne spadajo v enak razred kot Pulsar, vseeno pa ostajajo tržno zelo zanimive.

Pulsar danes zaposluje približno 935 ljudi in vsako leto podira rekorde v donosnosti.

Optics Trade ima pri podjetju Pulsar distributerske pravice, zato veliko vlagamo v marketing njihovih blagovnih znamk.