Scroll to top
en hr sl

Warne

Warne je ameriški proizvajalec montažnih elementov in strelnih nogic za športno optiko. Zgodba podjetja se je začela v Avstraliji po 2. svetovni vojni, ko so se vojaki vračali domov z bojišč. Mnogi so seboj prinesli strelno orožje, a te puške so se izkazale za okorne in pretežke za lovsko rabo. Na trgu je tako naenkrat nastalo veliko povpraševanje po mojstrih, ki so ponujali različne rešitve, kako vojaško strelno orožje prilagoditi novi, civilni rabi. Med njimi je bil tudi Jack Warne, lastnik Sporting Arms Limited.

Njegovo podjetje je po dvajsetih letih uspešnega delovanja kupilo ameriško podjetje Omark iz Oregona in Avstralcu ponudilo novo delovno mesto v Portlandu. Warne je dolgo let vodil Omarkov razvojni oddelek za športno optiko, ko pa je prišel čas za upokojitev, se je odločil za še zadnjo čezoceansko pustolovščino.

Leta 1991 je ustanovil Warne Manufacturing Company, specializirano za izdelavo montažnih rešitev za strelne daljnoglede. Po skoraj tridesetih letih podjetje Warne ostaja zvesto začetni ideji Jacka Warna. Še vedno gre za srednje veliko produkcijo, a rezultat so izjemno robustne montaže s poudarkom na funkcionalnosti in kvaliteti izdelave.

Optics Trade s podjetjem Warne sodeluje od leta 2017. Smo distributer za Slovenijo.